REVIEW LA TULIPE TOTAL UV PROTECTION

17
90
Share this on

Main topic: review La Tulipe Total UV Protection

KENAPA HARUS PAKAI SUNSCREEN?

Kulit manusia sangat sensitive terhadap sinar UV. Berbagai macam masalah kulit bisa muncul jika terkena paparan sinar matahari langsung secara terus-menerus. Di sinilah sunscreen dibutuhkan. Penggunaan sunscreen dapat membantu kita mencegah kanker kulit yaitu dengan melindungi kulit dari sinar UV yang tentu saja berbahaya. Menurut American Academy of Dermatology (1), semua orang dari segala usia memiliki resiko yang sama untuk terkena kanker kulit.

Why do we need sunscreen?

Human’s skin is very sensitive to UV rays. All kind of skin problems may occur if we are beig exposed to sunlight constantly without protection. And this is why we need sunscreen. Sunscreen can help preventing skin cancer by protecting the skin from UV rays which are known to be very dangerous for our skin. And according to American Academy of Dermatology, everyone from any range of age has the same risk to have skin cancer.

Related post: ALL ABOUT SUNSCREEN

Berdasarkan hal-hal di atas maka aku rasa kita harus melindungi kulit kita dengan sunscreen yang tentunya cocok dengan kondisi dan tipe kulit kita. Dan baru-baru ini, kurang lebih semingguan ya, aku baru nemu satu sunscreen khusus wajah yaitu La Tulipe Total UV Protection. Bagus kah? Gimana pengalamanku selama memakai La Tulipe Total UV Protection  ini? Simak reviewnya ya.

And based on all that information I guess it is only logical to add sunscreen to our skincare routine in order to protect our skin. And recently I found a face sunscreen named La Tulipe Total UV Protection. Is it good? Do you want to know how La Tulipe Total UV Protection works on my skin? Keep reading.

TENTANG PRODUK

Basic Information

Brand              : La Tulipe Total UV Protection

Seri                  : Whiteness

Price                : IDR 59.500

Spec                : SPF 40

Netto               : 20 gr

Available at drugstores

Ingredients

Purified water, Ethylexyl Methoxycinnamate, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Butylene Glycol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, VP/Eicosene Copolymer, Ceteareth 20, Aluminum Hydroxide, Forsythia Suspensa fruit extract, Propylene Glycol, Aluminum Stearate, CI 777492 (Iron Oxide Yellow), Diazolidinyl Urea, Sodium Polyacrylate, CI 77491 (Iron Oxide Red), Methylparaben, Propylparaben

review La Tulipe Total UV Protection
Ingredients of La Tulipe Total UV Protection www.ladyjosman.com

Product Claim

La Tulipe Total UV Protection mengandung Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylexyl Methoxycinnamate, Titanium Dioxide dan Zinc Oxide sebagai bahan tabir surya yang membantu melindungi kulit dari pengaruh sinar buruk matahari, serta Forsythia Suspensa fruit extract (Korean Golden Bell) dengan arctigenin di dalamnya yang membuat kulit wajah Anda tampak lebih segar, cerah, dan tetap sehat.

La Tulipe Total UV Protection that contains Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylexyl Methoxycinnamate, Titanium Dioxide and Zinc Oxide renowned as UV filters which help to protect the skin from the harmful effect of sun exposure and Forsythia Suspensa fruit extract (Korean Golden Bell) with arctigenin that can make your skin look fresher, brighter, and stay healthy.

Kalau diperhatikan sunscreen ini masih ada minusnya ya. Produk La Tulipe Total UV Protection ini belum paraben-free. Sayang banget sebenarnya, padahal di Indonesia kan produk-produk La Tulipe lumayan terkenal ya. Semoga ke depannya La Tulipe bisa bikin produk dengan formula bebas paraben deh. Tapi kita mesti setakut apa sih ya sama paraben? Emang paraben apaan?

BACA JUGA: MANFAAT DAN BAHAYA PARABEN PADA SKINCARE

As you may have noticed, there is a minus on that list of ingredients, yup! This product is not paraben-free. Which is a shame. La Tulipe is quite famous, I do expect more in the future product to come in paraben-free formula.

But wait? What is paraben? Should we be worried about paraben containing product? By how much? For more information about paraben, please CLICK HERE.

How to use:

Aku pribadi mengaplikasikan La Tulipe Total UV Protection ini setelah meenggunakan moisturizer.

I personally apply this product on top of moisturizer.

review La Tulipe Total UV Protection

Packaging

Didominasi warna putih, sederhana, dan lumayan detail. Packagingnya mengandung informasi-informasi penting seputar produk seperti komposisi, cara pemakaian, netto, dan kegunaan. Semuanya dalam dua bahasa yaitu bahasa Indonesia dan bahasa Inggris. Lucunya adalah waktu aku beli produk ini aku nyari-nyari kata “melindungi dari UV A dan UVB” atau semacamnya, tapi nggak ada. Well namanya memang Total UV Protection tapi aku rasa nggak ada salahnya juga ya kalau keterangan seperti itu ditambah, lebih meyakinkan aja gitu. Tapi keterangan ini ternyata ada di dalam kertas yang berisi info yang hampir sama di dalam kemasan. Artinya kamu mesti beli dulu baru bisa liat. Hahahaha.

The packaging comes in white, simple look box, and quite details on its information. All important information about the product can be found in the box, be it ingredients, directions of use, netto, and its claim. And they are available in both Indonesian and English. I have a quite funny experience when buying this product. I was looking for some “UV A and UV B protection” detail but found nothing, I asked the counter girl and she had no idea. Well I know that it says Total UV Protection right on the name of the product but I still think it is important to put that info in the packaging. But this kind of information apparently is included in the information paper inside the box. Which means you have to buy first to be able to read them. LOL.

REVIEW LA TULIPE TOTAL UV PROTECTION

Kalau diperhatikan La Tulipe Total UV Protection mengandung Forsythia Suspensa fruit extract (Korean Golden Bell) yang diklaim bisa membuat kulit terlihat segar dan cerah. Dan berdasarkan pengalamanku pribadi, klaim ini memang nggak berlebihan ya. La Tulipe Total UV Protection ini memang membuat kulitku terlihat cerah selama pemakaian, glowing and not oily. Waktu pertama kali pakai wajahku jadi agak berkeringat tapi hari berikutnya sudah kembali normal. Rasanya ringan di kulit dan tidak membuat kulit terasa perih atau kering. Dan buatku pribadi ini adalah poin penting.

As the product has claimed that La Tulipe Total UV Protection contains Forsythia Suspensa fruit extract (Korean Golden Bell) which can make our skin look fresher and brighter. And based on my personal experience in using this product, the claim is true. La Tulipe Total UV Protection makes my skin look brighter throughout the day, glowing and not oily. I have to tell you that when I tried the product for the first time, it has made my face sweating. Not very comfortable. But only on the first day. Next thing I know I fell in love with the product. It doesn’t leave a heavy sensation on my skin and it doesn’t make my skin feel irritated or dry either, which to me is a very important point.

Review La Tulipe Total UV Protection
Before
After

Teksturnya seperti CC cream, tapi lebih kering. Tidak sebasah (what?? Bener nggak sih istilahnya) CC cream. Warnanya juga mirip, natural beige atau krem gitu ya (ini nggak dicantumin di kemasan produknya). Jadi untuk kamu yang berkulit cokelat nggak perlu kawatir produk ini akan buat kamu kelihatan belang ya. Natural banget kok.

If you see on the picture, its texture is similar to CC Cream’s, but a little drier, for the lack of a better word, less watery. LOL. Not as moisturized as CC cream. And the color is quite the same, natural beige (this information is not included in the packaging box). So if you have a darker to tan skin, you are not to worry of the final looks on your face as it leaves your face looks just as natural.

review La Tulipe Total UV Protection
Before
After

Aku akan mereview produk La Tulipe Total UV Protection ini dari tiga sisi yang menjadi poin utama dalam memilih sunscreen yaitu kandungan SPF, Water Resistance, dan Broad Spectrumnya.

As we know that we have to pay attention to some key criteria when choosing a sunscreen product, I will also review on La Tulipe Total UV Protection according to those criteria, which are SPF, water resistance, and broad spectrum.

SPF

Seperti yang terdapat di bagian depan pada kemasan produk La Tulipe Total UV Protection ini, SPFnya lumayan tinggi yaitu SPF 40. Tentu ini cukup untuk melindungi selama paling tidak dua jam. Meskipun sebenarnya La Tulipe Total UV Protection ini memang sudah menyarankan reapply produk setiap 2-3 jam sekali. Jadi aku merasa cukup nyaman dan merasa terlindungi.

As shown on the box of this product, it contains SPF 40 which is quite high. SPF 30 and higher can protect our skin up to 2 hours. Although it is said that reapplication can be done after 2-3 hours, I recommend reapplying in 2 hours. Its high SPF gives me more comfort, confident and trust on the product to protect my skin.

Water Resistance

Sejauh yang aku tau produk ini tidak mengklaim menjadi sunscreen yang water resistant. Karena itulah setelah berkeringat atau cuci muka aku biasanya langsung apply ulang karena aku nggak mau dong kulitku jadi tidak terlindungi gara-gara malas reapply. Ini sebenarnya sayang banget sih ya. Mungkin ke depan akan ada inovasi dari segi ini.

Based on my limited knowledge, this product doesn’t claim itself to be water resistant. And this is why I tend to reapply the product if for some reason my face is sweating. I wouldn’t be happy to see my skin is unprotected. This is another minus of this La Tulipe Total UV Protection. I do hope for a new innovation on this particular matter.

Broad Spectrum

Seperti yang aku sebutkan di atas, informasi mengenai perlindungan terhadap UV A dan UV B bisa ditemukan di information paper di dalam kemasan (di bagian luar nggak ada). Perlindungan total ini tentu sangat bagus ya. Jadi nggak perlu takut jadi gosong dan cepet tua gara-gara sinar UV ya. Hehehe.

As I have mentioned, details information on UV A and UV B protection can be found in the information paper inside the packaging. This total UV protection is surely one good thing about this product. No need to worry of sunburn and premature aging as my skin will be well protected.

Overall Comments:

  • Aku suka banget lihat kulitku saat pakai La Tulipe Total UV Protection ini, kulit keliatan cerah dan segar, not oily.

I love how this product can make my skin looks fresher and brighter other than just protecting my skin. It’s a bonus as I don’t wear foundation and the like.

  • La Tulipe Total UV Protection ini mengandung paraben. Jadi kalau kamu adalah salah satu orang yang parno banget sama paraben, this product is not for you. But if you are just like me, this shouldn’t be a problem.
  • Will I repurchase the product? Oh yes! That’s the plan.

Rate: 4.5/5

You can visit their website to find out about this product by clicking the link: La Tulipe

That’s about it, girls!

Have you tried this product yourself? Please share your experience with us in the comment section.

Stay beautiful and healthy, guys!

 

Main topic: review La Tulipe Total UV Protection

 

Share this on

17
Leave a Reply

avatar
15 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Lily KanayaIcha - www.south-skin.comNindy - SILVER TREASURECarnellin YulyantiAlfia Widati - Fiarevenian Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
winda - www.dajourneys.com
Guest

ini brand lama ya mbak, jaman mamaku muda dl pake ini 🙂 sampai sekarang ada ya ternyata #kbbvmember

Natasha
Guest

ini menarik deh harganya terjangkau jugaa hehehe tp whitecast nga yaa? #kbbvmember

Kornelia Luciana
Guest

Makin banyak pilihan sunscreen makin pusing mau cobain yg mana. Tapi paling enak sunscreen yang gak lengket 😀 #kbbvmember

Esy
Guest

Teksturnya kok mirip2 masker clay ya. But i could be wrong

#kbbvmember

Tami Oktari
Guest

Aku baru tau kalau La tulipe ada sunscreen nya juga nih kak hehe #kbbvmember

Lidya Natalia - Luella Artistry
Guest

yash yash yash.. sunscreen penting banget.. btw ini la tulipe oke juga ya sun screen nya.. kapan” coba deh! #kbbvmember

Melissa Olivia
Guest

Produknya hybrid ya nih kyknya? Aka gabungan chemical & mineral sunscreen. Ada whitecast ga? #kbbvmember

Sani MS
Guest

Sunscreen produk lokal sekarang makin banyak pilihannya ya. Menarik #kbbvmember

Sekar
Guest

Ohh habis dipakai kelihatan lebih cerah ya. Boleh juga nih dicoba soalnya sekarang lagi ngurangin pakai bb cream, cc cream atau foundie. #kbbvmember

Gadis Permatasari
Guest

Wah latulipe ternyata ngeluarin sunscreen. jarang juga sunscreen yg pake SPF 40 #kbbvmember

Alfia Widati - Fiarevenian
Guest

Aku lupa kalau produk lokal ini juga menyediakan sunscreen. Aku seringnya beli yang merek untuk remaja itu sih. Hehehe. Tapi kalau berwarna gini agak susah juga kalau dipakai bareng sama pak Suami. Soalnya aku lagi edukasi dia untuk rajin menggunakan sunscreen krn dia lebih sering di luar ruangan. #KBBVmember

Carnellin Yulyanti
Guest

La tulipe ini katanya diciptakan dokter kulit terkenal di surabaya ya #KBBVMember Carnellin

Nindy - SILVER TREASURE
Guest

SPF-nya gede juga yah, tapi teksturnya creamy gitu nggak greasy ya hasilnya di kulit wajah? #kbbvmember

Icha - www.south-skin.com
Guest

Sepertinya yang ini lebih oke daripada yang sunscreen gel SPF 17 #kbbvmember

Lily Kanaya
Guest

Wah sekarang semakin banyak ya varian produk La Tulipe 🙂 #kbbvmember